2

Wie zijn we?

Re-integratie

Voor Opmaat Brabant is Re-integratie een verzamelwoord voor het aanbod wat we bieden voor iedereen die stappen wil zetten richting werk. Van een stap op de participatieladder door meer arbeidsmatig aan de slag te gaan of vrijwilligerswerk te gaan doen, tot aan het vinden van een betaalde baan. Voor al deze trajecten is een aanbod Opmaat aanwezig.

We bieden:
• Re-integratietrajecten
• Jobcoaching
• Leerwerkplekken
• Ondersteuning naar en bij vrijwilligerswerk
• Ondersteuning naar en bij arbeidsmatige dagbesteding
• Ondersteuning tijdens stage en bij uitstroom vanuit (speciaal) onderwijs
• Onderzoek en advies

Opmaat Brabant biedt diverse trajecten aan die aansluiten bij de vraag van de klant. Denkend vanuit mogelijkheden maken we een start met een traject Opmaat. Goede resultaten boeken we door het bij elkaar brengen van kennis van re-integratie, (vrijwilligers)werk en de arbeidsmarkt gecombineerd met kennis van de diverse stoornissen en beperkingen. We hebben o.a. kennis van autisme, licht verstandelijke beperkingen, gedragsproblemen en niet aangeboren hersenletsel.

Met de klant centraal en rekening houdend met bijzonderheden, werken we samen aan haalbare resultaten. Op een methodische manier en in (kleine) stappen geven we vorm aan het traject om het gezamenlijke einddoel te bereiken. Iedere persoon is anders en vraagt om een traject Opmaat.

Met jouw motivatie en inzet gaan we samen op zoek naar jouw talenten en een passende werkplek. We bieden mogelijkheden die aansluiten bij de veranderende maatschappij zoals de gewijzigde wetgeving vanuit het UWV (Wajong) en de gemeente (Wet maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet).

Heb je een vraag?

Meer weten over passend werk? Of wat we voor je kunnen betekenen? Of heb je als werkgever interesse in een gemotiveerde, nieuwe medewerker? Stel je vraag en we nemen binnen 3 werkdagen contact met je op!