2
Joey, 19 jaar
werkt nu als hulpkracht techniek

"Ik zou graag op een tractor of
andere machines willen rijden"

Door gesprekken met Joey, docent en ouders zijn de wensen, mogelijkheden en beperkingen op een rijtje gezet. Zo weten werkgever én de jobcoach van Opmaat Brabant waar ze rekening mee moeten houden. Vervolgens is de jobcoach op zoek gegaan naar bedrijven in de buurt van Joey’s woongebied.

Doordat Joey van het platteland komt, ervaring heeft met tractoren en weet wat werken op het land is, heeft de werkgever Joey een kans gegeven om bij Recreatiepark-Camping Ponderosa te komen werken. De jobcoach heeft vooraf de vaste werkbegeleider praktische instructies gegeven, bijvoorbeeld wat Joey nodig heeft om zijn werk zelfstandig te kunnen doen. De eerste dagen zijn voor de jobcoach van groot belang. Dit om in te werken waar nodig, maar ook om na de inwerkperiode regelmatig contact te houden om de instructies bij te stellen en werkzaamheden uit te breiden.

De jobcoach is de vertaler tussen cliënt en werkgever en andersom. Beperkingen en mogelijkheden op de werkvloer worden inzichtelijk gemaakt. Tijdens de stageperiode is de jobcoach van Joey in gesprek gegaan met de werkgever en het UWV over de mogelijkheden voor een betaalde baan. De jobcoach adviseert de werkgever hierbij over de voordelen om een Wajonger in dienst te hebben en vraagt de ondersteuning (PO) aan bij het UWV. Dit ondersteuningstraject heeft voor Joey een mooie, passende baan als resultaat.

Lees ook het verhaal van...

Heb je een vraag?

Meer weten over passend werk? Of wat we voor je kunnen betekenen? Of heb je als werkgever interesse in een gemotiveerde, nieuwe medewerker? Stel je vraag en we nemen binnen 3 werkdagen contact met je op!